2017. december 28., csütörtök

TIPPEK A TÖKÉLETES PÁROLT VÖRÖS KÁPOSZTÁHOZ









TIPPEK A TÖKÉLETES PÁROLT VÖRÖS KÁPOSZTÁHOZ



Az egész évben kedvelt köret nem hiányozhat a karácsonyi menükből. Így készítsd, hogy mindenki a tiédet dicsérje!

ELŐKÉSZÍTÉS, FELDARABOLÁS

A külső 2-3 levél általában szennyezett vagy sérült. Ezeket egyenként hajtsd vissza, majd törd le közvetlenül a torzsánál.
A megtisztított káposzta félbevágásához keress egy akkora kést, amelyiknek a pengéje az egész fejet átéri. A fél káposztákat a vágott felükkel lefelé helyezd a deszkára, hogy ne billegjenek, majd ezeket is szeld ketté. Így már hozzáférsz a torzsához, amelyet egy közvetlenül mellette vezetett kisebb késsel tudsz ék alakban kimetszeni.

A negyedeket gyaluld le vagy metéld csíkokra, végül az összevágott káposztát öblítsd le folyó víz alatt. 

JÓ TANÁCS

Dolgozz eldobható vagy gumikesztyűben, hogy a daraboláskor kicsorduló káposztalé ne fogja össze a kezedet.

FŰSZEREK ÉS ADALÉKOK

Végső soron ízlés dolga, hogy a zsiradékon, a hagymán és a káposztán kívül mi kerül még a lábosba, de van 10 fűszer, illetve adalék, amelyekkel nem foghatsz mellé.
 – kihagyhatatlan.Bors – téli ételekbe kötelező.Cukor – kihozza a többi fűszer ízét.Szegfűszeg – a klasszikus vöröskáposzta-íz egyik fő meghatározója.Babérlevél – szárított formában kevésbé kesernyés.Borókabogyó – kiemeli a káposzta természetes ízét.Szegfűbors – egyesíti a bors, a fahéj, a szerecsendió és a szegfűszeg aromáját.Ecet – legjobb a vörösborecet, amely színfokozóként is működik.Alma – savanykás fajtákat válassz.Fahéj – illata és íze nemcsak a káposztával, hanem a karácsonyi hangulattal is harmonizál.

JÓ TANÁCSOK

Az említett fűszereket mértékkel használd, mert mindegyik erőteljesen aromás. Ha a receptedben nem szerepelnek pontos mennyiségek, akkor egy fej káposztához 2-2 szem szegfűszeggel, borókabogyóval és szegfűborssal, 2 db babérlevéllel, valamint 2 db almával számolj.
A sót, borsot, cukrot és ecetet ízlés szerint adagolhatod. A párolódó káposztát gyakran kóstolgasd, hogy korrigálni tudj, ha esetleg megborult a savanyú és az édes ízek optimális egyensúlya.

A szegfűszeget, borókabogyót, szegfűborsot roppantsd meg, hogy főzés közben könnyebben kibontakozhasson az aromájuk.
Fahéjból rudat használj őrlemény helyett. Egy darab általában elegendő egy fej káposztához.

ILYEN EGYSZERŰ ELKÉSZÍTENI

A torzsa eltávolítása után metélj csíkokra vagy gyalulj le 1 fej vörös káposztát és kockázz apróra 2 fej megtisztított hagymát, valamint 2 db meghámozott almát. Olvassz fel lábosban 3 ek sertészsírt, és pirítsd rajta aranysárgára a hagymát. Add hozzá a káposztát, öntsd fel egy kevés vízzel vagy vörösborral, és fedő alatt fonnyaszd meg. Add hozzá az almát, ízesítsd fűszerekkel és ecettel, keverd össze, majd lefedve, közepes tűzön párold puhára kb. 50 perc alatt. Közben többször forgasd át, és szükség esetén önts alá egy kevés vizet.

ÍGY TURBÓZD FEL A BOLTIT

Nincs időd a hosszas párolásra? Kölcsönözz gyorsan házias ízt az üveges párolt káposztának!
Kevés zsíron dinsztelj meg néhány hagymakockát, majd add hozzá az üveg tartalmát és melegítsd össze!
Csodát művelhet a kész káposztával 1 db apróra kockázott alma, esetleg 1-2 ek almaszósz is.
Némi cukor és/vagy só, valamint fűszerek hozzáadásával kerekebb lesz az íz.

ÍGY MENTSD MEG, HA ...

száraz: Tedd vissza a tűzre, önts alá még egy kevés folyadékot és párold tovább. Ezt mindaddig ismételd vízzel, zöldségleves-alaplével, vörösborral vagy almalével, amíg a káposztád kellően szaftos lesz. Adhatsz hozzá egy kis zsírt is, hogy szép fényes legyen.
… savanyú: Túl sok ecetet tehettél bele, de némi cukorral, almaszósszal vagy ribizlizselével orvosolhatod a bajt.
… keserű: Segít egy csipet só és cukor, de bevethetsz almaszószt vagy ribizlizselét is. A keserű ízt a másnapi újramelegítés is elveheti.

VARIÁLD VÁLTOZATOSAN!

Aszalt vörös áfonyával, meggyel, szilvával együtt párolva erősítheted az édeskés, gyümölcsös karaktert.
A főzés után belekevert vörösáfonya- vagy ribizlizselével édesebbé és fényesebbé teheted a káposztát.

Olvassz ki apróra kockázott szalonnát a pároláshoz. A ropogós pörctől még izgalmasabb lesz a káposztád.
Keverhetsz hozzá egy marék diós aromájú sült gesztenyét is.
Ízesítsd frissen kinyert vöröskáposzta-lével!
Párold együtt a káposztát sárgarépával, paprikával vagy más zöldséggel együtt, és tálald kifőtt tésztával.

TÁROLÁS ÉS FAGYASZTÁS

A vörös káposzta felhasználásig a hűtő zöldségesfiókjában érzi magát a legjobban. Ott a vásárlástól számított 14 napig is elvan, ha nem bontod meg a fejet.
Ha már félbevágtad, akkor csomagold folpakba. Így tovább friss marad, de az egész fejhez képest hamarabb fonnyadásnak indul.
Az összevágottat gond nélkül lefagyaszthatod. Megőrzi szép színét és értékes vitamintartalmát, ha előzőleg a szokásos módon blansírozod. Porciózd mélyhűtőtasakokba, és 10 hónapon belül felhasználhatod.
A lefagyasztott párolt káposztát egyszerűen kiolvaszthatod lábosban vagy a mikróban.

PÁROLT KÁPOSZTÁS RECEPTEK >>>  





SÜLT CSÜLÖK PÁROLT KÁPOSZTÁVAL



HOZZÁVALÓK
















  • Hozzávalók:
  • 1 db húsos sertéscsülök ,30 dkg savanyú káposzta
  • 30 dkg burgonya , 2 db paradicsom , 2 db zöldpaprika , 2 db vöröshagyma , 2 erőleveskocka
  • 12 dkg zsír , méz , cukor , köménymag




ELKÉSZÍTÉS

    Elkészítés: A csülök bőrét szépen megtisztítjuk, esetleg leperzseljük, ha szükséges, azután alaposan megmossuk, majd egy tespsibe helyezzük.
    2 erőleveskockát 1 liter vízben felforralunk és a húsra öntjük, azután a sütőbe toljuk. Amikor kezd puhulni a csülök, a bőrét mézzel bekenjük, zsírt teszünk hozzá, hogy legyen mivel sütés közben locsolgatni.

    A tepsibe, a hús egyik oldalára párolt káposztánaksavanyú káposztát teszünk, rászórunk kevés cukrot, köménymagot. A tepsi másik felébe hasábra vágott burgonyát teszünk, amelyre paprikát és paradicsomot szeletelünk, hogy finom,
    lecsós ízt kapjon. Addig sütjük, amíg a csülök szép pirosra sül, a csontja kivehető lesz.








ROPOGÓS MALACSÜLT PÁROLT KÁPOSZTÁVAL





HOZZÁVALÓK
















  • Hozzávalók 6 személyre:
  • A sült malacoldalashoz: 1,5 kg bőrös malacoldalas
  • 5-6 gerezd fokhagyma , 1 fej vöröshagyma , só
  • egész kömény , őrölt bors , 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • A káposztához:
  • 1 kis fej lilakáposzta , 1 kis fej fejes káposzta
  • 1/2 dl étolaj , 2 evőkanál kristálycukor
  • őrölt kömény , só , őrölt feketebors
  • 1 evőkanál ételecet /ízlés szerint/

ELKÉSZÍTÉS

    Elkészítés: Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk, majd befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A káposztákat vékonyra szeleteljük.
    Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Alufóliával letakarjuk, és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
    Amíg az oldalas sül, elkészítjük a párolt káposztát. Egy lábasban aranybarnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.
    A ropogós malacsültet a párolt káposztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!






BŐRÖS MALACHÚS KÁPOSZTÁS KOCKÁVAL





HOZZÁVALÓK
















  • Hozzávalók:
  • 2 kg bőrös malachús
  • A páchoz:
  • 1 fej fokhagyma , 2 fej vöröshagyma , 3 babérlevél
  • 2 evőkanál méz , só , bors , kb. 1 dl víz
  • A körethez:
  • 1/4 fej kelkáposzta , étolaj , 1 kis fej vöröshagyma
  • kevés hagyma , 1 savanykás alma ,
  • 20 dkg kocka tészta , ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS

    Elkészítés: A pácléhez az apróra vágott fokhagymát, a karikára vágott vöröshagymát a többi hozzávalóval összekeverjük, majd beletesszük a hússzeleteket, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
    Másnap a léből kivéve lecsepegtetjük, és forró sütőben (alufóliával letakarva) puhára pároljuk, majd szép pirosra sütjük.
    Ezután kiszedjük a hússzeleteket, és melegen tartjuk.
    A körethez kifőzzük a tésztát. A kelkáposztát kockára vágjuk, kevés olajon megpároljuk, melybe beletesszük a hagymát, egy kevéske páchagymát és egy kevés ételízesítőt. Ha félig puha, beletesszük a megtisztított, apró kockára vágott almát. Óvatosan kavarjuk, hogy a káposzta és az alma ne törjön össze.
    Ha kész, összekeverjük a főtt tésztával, és meglocsoljuk egy kevés pecsenyelével.
    A malachúst tányérra helyezzük, és körérakjuk a tésztás köretet.




OMLÓS KARÁCSONYI BEJGLI ÉS POZSONYI KIFLI





HOZZÁVALÓK
















  • 1 kg finomliszt , 45 dkg margarin , 10 dkg porcukor
  • 1 dkg só , 3 dkg friss élesztő , 2 db tojássárgája
  • 27 dkg tej (pontosan kimérni)
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg cukor , 2 dl víz , 1 kg darált mák vagy dió
  • 1 db citrom héja , vaníliás cukor , mazsola , méz


ELKÉSZÍTÉS

    1. A hozzávalókat kimérjük, a lisztet átszitáljuk. Ezután begyúrjuk a tésztát: az élesztőt kevés hideg tejben csomómentesen elkeverjük. A maradék tejbe beleütjük a tojássárgákat és a sót is. A lisztet, a margarint, a porcukrot és az élesztős tejet egy nagy tálba tesszük, és jól begyúrjuk. 
    2. A töltelékhez a cukrot felforraljuk a vízzel, majd leforrázzuk vele a darált diót vagy mákot. Ízlés szerint ízesítjük reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral, mazsolával vagy mézzel. 
    3. A bejgli formázásához 30 dkg-os darabokat mérünk ki a tésztából, majd a töltlékből 25 dkg-ot. 5 db tésztacipót formázunk belőle, amit egyenként 22 x 28 cm-es téglalappá nyújtunk. A megmaradt tésztából kifliket sütünk ki. 
    4. Megformázzunk a pozsonyi kifliket. Egy kiflihez 4 dkg-os tésztát és 3 dkg-os tölteléket kell kimérni, ezért kimérünk 40 dkg tésztát, azt 10 egyenlő darabra daraboljuk és formázzuk, majd megtöltjük őket, végül pedig tojássárgájával lekenjük. 
    5. A készre formázott bejglit vagy pozsonyi kiflit tojássárgájával vékonyan lekenjük, és hűvös helyre rakjuk, hogy ne kezdjen el megkelni. Miután megszáradt a felületén a tojás, és már nem ragad, lekenhetjük tojásfehérjével, és hagyhatjuk melegebb helyen a kelesztéshez. 10-20 perces kelesztés után már láthatók a repedések a felületén, és készen áll a sütésre.
    6. Mielőtt megsütnénk a kifliket és a bejglit, kissé megszurkáljuk a tészta felületét. Végül 160 fokon aranybarnára sütjük őket. 






5-4-3 kanál: ez a csillogó csokimáz titka!



A csokimáz szinte minden édes sütemény alkotórésze, mégis sokszor okoz fejtörést a háziasszonyoknak az elkészítése. Nem is csoda, hisz egyszerre számtalan kritériumnak kellene megfelelnie: legyen egyenletes, fényes, ne csorogjon le a süti szélén, de ne is törjön, mikor szeleteljük azt. 
Számtalan praktika létezik a csokimáz készítésére, nekünk van azonban egy jól bevált tippünk, amellyel egyszerűen és gyorsan kiváló csokimázat készíthetünk! A technika neve temperálás, mely talán sokaknak ismerősen cseng. A lényege, hogy a csokit nem közvetlenül az olvasztás után használjuk fel, hanem a hőmérsékletével játszva, hűtve és újrahevítve érjük el a kívánt állagot, hisz a jó csokimáz titka az olvasztás módjában rejlik. A csoki természetét ismerve pedig időt is megtakaríthatunk!
A tejcsoki és a fehércsoki már 40-45 fokon megolvad, és az étcsokinak se kell több, 45-50 fokon felolvaszthatjuk. Épp ezért nincs szükség nyílt lángra, csupán egy kis vízgőzre, mely fölött óvatosan készítjük el a mázt, vigyázva, nehogy leégjen!
A felhasználni kívánt csokimennyiség kétharmadát tördeljük egy lábasba, és kezdjük el megolvasztani a gőz fölött. Ha már nem darabos, azaz elérte a kellő, 40-50 fok közötti hőmérsékletet, hozzáadhatjuk a maradék csokit is, és folyamatos kevergetés mellett hozzáolvaszthatjuk. Mikor hozzáadjuk a csokit, a máz hőmérséklete lehűl 26-28 fok közé, majd az új adaggal együtt újra felmelegítjük 38-40 fok körülire, ezáltal már el is végezve a temperálást. Ha ügyesek vagyunk, már kész is van a tökéletes csokimáz – készülhet is a legcsodásabb csokis süti a világon! Forrás: zilakavehaz.hu
Ha nincs otthon csokid, kakaóporral is készítheted:
Hozzávalók:
  • 5 kanál cukor
  • 4 kanál tej
  • 3 kanál kakaó
Ahány ház, annyi szokás. Mutatunk még 3 bevált csokimázat, ami különböző állagú, így eldöntheted, a te süteményedre melyik illik a legjobban.
1. változat hozzávalói:
  • 4 evőkanál tej,
  • 2 evőkanál kakaó,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 50 g vaj.
Keverjük össze a cukrot a kakaóval egy kisebb lábasban majd öntsük hozzá a tejet és kavarjuk jól össze, tegyük fel főni, lassú tűzön főzzük, közben kavargassuk addig ameddig a cukor elolvad. Amikor a cukor elolvadt adjuk hozzá a vajat és ismét főzzük fel, folytonosan kavargatva. Egy fényes, homogén és kissé nyúlós csokoládémáz lesz. Hagyjuk egy kicsit hűlni az elkészült glazúrt majd díszítsük vele a tortát vagy a kiválasztott süteményt.
2. változat hozzávalói:
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • pár csepp 10 %-os ecet
A hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ecetet.
Ha ezzel a csokimázzal borítasz be sütit, a szeletelésnél használj forró vízbe mártott kést, úgy nem fog töredezni. Ebből is látszik, hogy jól megszilárdul, nem fog csorogni, folyni. Igazi csokimáz!
3. változat hozzávalói:
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 púpos evőkanál étkezési keményítő
  • 1 púpos evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál hideg tej
A vajat a porcukorral feltesszük főni, közben kézi habverővel kevergetjük. 1-2 perc után levesszük a tűzről, hozzákeverjük a keményítőt, a kakaót és a hideg tejet. Rögtön rá lehet önteni a sütire, elég gyorsan dermed, de nem töredezik!












Azt mondták neki az ügyeleten, várjon türelemmel. Belehalt

Órákat töltött a Honvéd Kórház ügyeletén egy 58 éves asszony, de mire szakorvoshoz került, már nem tudtak rajta segíteni, az orvosok hozzá sem tudtak kezdeni az életmentő műtéthez.
öbb órát várt a Honvéd Kórház ügyeletén egy 58 éves asszony, de mire orvoshoz került, már nem tudtak rajta segíteni – számolt be az RTL Klub Híradója. A nő jajgatott a fájdalomtól, az ügyeletes orvos türelemre intette. Öt óra várakozás után került be vizsgálatra, akkor derült ki, hogy azonnali szívműtétre lenne szüksége. Az esetről a lányai számoltak be az alábbi videóban, nézzétek meg, mit mondtak!




13 BOMBAJÓ MAJONÉZES SALÁTA KARÁCSONYRA



A karácsonyi menü elmaradhatatlan fogásai, a rántott hal és a különféle töltött, göngyölt és sült húsok mellé az ünnepkor kicsit különlegesebb köret is dukál - ez pedig rendszerint valamilyen majonézes-tartármártásos saláta. Na, de milyen? Krumpli, rendben. Esetleg kukorica. De milyen variációk lehetnek még? Mutatjuk!


MAJONÉZES ÉSZT BURGONYASALÁTA >>> 


HOZZÁVALÓK















  • 1,5 kg burgonya
  • 5 db csemegeuborka
  • 5 db főtt tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 pohár tejföl (2 x 15 dkg)
  • majonéz
  • bors
  • 1 csokor kapor

ELKÉSZÍTÉS

    1. A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, és a főtt tojással együtt kockára vágjuk. Hozzáadjuk a felkockázott csemegeuborkát és az apróra vágott hagymát is.
    2. A majonézt elkeverjük a tejföllel és a finomra vágott kaporral. Az így elkészített öntetet összekeverjük a burgonyával és a többi hozzávalóval. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.






MAJONÉZES CUKKINISALÁTA >>> 
COLESLAW - AMERIKAI KÁPOSZTASALÁTA >>> 
ALMÁS VIRSLISALÁTA >>> 

HOZZÁVALÓK
















  • 2 db alma
  • 3 db virsli
  • 1/2 fej lila hagyma
  • 1 doboz tejöl (15 dkg-os)
  • 1 kiskanál fehérborecet (igény szerint)
  • petrezselyemzöld (aprított)
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 tk cukor
  • bors




ELKÉSZÍTÉS

    1.
    Az almát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A virsliket karikákra vágjuk, a hagymát felszeleteljük.
    2.
    A salátaalaphoz a tejfölt összedolgozzuk a majonézzel, a mustárral, az ecettel és a cukorral. Sózzuk és borsozzuk.
    3.
    Tálba halmozzuk az aprított hozzávalókat, belekeverjük az öntetet, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.






KARÁCSONYI MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA >>>


HOZZÁVALÓK
















  • 1.5 kg burgonya
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 dl víz
  • 2 dl olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • Díszítéshez:
  • 2 szál petrezselyem (fodros)
  • 2 db tojás (főtt)
  • 2 db fekete olajbogyó
  • 1 db sárgarépa (kisebb)
  • 1 db kovászos uborka
  • 1 db paradicsom

ELKÉSZÍTÉS

    1. A burgonyát megmossuk, megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk és vágül felkarikázzuk. Megtisztítjuk a hagymákat, cikkekre szeleteljük és a burgonyához adjuk.
    2. Elkeverjük a vizet a sóval, cukorral és az olajjal, majd a hagymás burgonyára öntjük. Pár órát állni hagyjuk, közben egyszer-kétszer összekeverjük, majd kikeverjük a majonézt a tejföllel, majd ezt is ráöntjük a salátára.
    3. A főtt tojásokat kettévágjuk, hóember alakot formálunk belőlük. Az olajbogyókat felaprítjuk, ezek lesznek a hóemberek gombjai, szemei és a kezük. Paradicsomból vékony cikkeket vágunk, ezek lesznek a hóemberek sáljai, a szájuk és az orruk.
    4. Az uborkát kettészeljük miután levágtuk a végeit, ezek lesznek a sapkák. A sárgarépa vékony csíkja a seprű nyele, uborka szelet a seprű vége.
    5. Fodros petrezselyemmel körberakjuk a tál szélét, hogy még látványosabb legyen.








BURGONYA ÉS ECETESUBORKA SALÁTA >>> 
MAJONÉZES KUKORICASALÁTA MÁSKÉPP 
ZÖLDFŰSZERES-ALMÁS SAJTSALÁTA >>> 

HOZZÁVALÓK
















  • Hozzávalók:
  • 12 dkg trappista sajt
  • 12 dkg füstölt sajt
  • 12 dkg emmentáli sajt
  • 45 dkg jonatán alma
  • 1 csokor zöldhagyma
  • őrölt bors
  • 2 szál friss rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 3 dl majonéz
  • friss péksütemény

ELKÉSZÍTÉS

    Elkészítés: A sajtokat és az almát héjastól kicsi, egyenletes kockákra vágjuk, majd keverőedénybe tesszük, és rászórjuk a felszeletelt zöldhagymát. Sóval, borssal, az apróra vágott rozmaringgal és petrezselyemmel fűszerezzük.
    A majonézt a dijoni mustárral simára keverjük, majd a fűszeres sajtsalátára locsoljuk. Friss pékáruval kínáljuk.














ZÖLDSÉGES BURGONYASALÁTA MAJONÉZZEL >>> 


KAKUKKFÜVES KRUMPLISALÁTA REMULÁDMÁRTÁSSAL >>> 
MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA GAZDAGON >>> 




HOZZÁVALÓK
















  • Hozzávalók:
  • 1 kg nem szétfővő krumpli
  • 2 keményre főzött tojás
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 nagyobb savanykás alma
  • 4-5 db savanyú uborka
  • 20 dkg olasz felvágott
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • ízlés szerint só
  • bors
  • salátalevelek

ELKÉSZÍTÉS

    Elkészítés: A krumplit alapos mosás után sós vízben, héjában megfőzzük. Majd megpucoljuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
    Az alma magházát eltávolítjuk, és az összes hozzávalóval együtt apró kockára vágjuk.
    Egy tálban a tejföllel és a majonézzel, sóval, borssal összekeverjük. Ízlés szerint ételízesítővel ízesíthetjük, de ezt el is hagyhatjuk.
    Ahhoz, hogy az ízek igazán összeérjenek, célszerű előző nap elkészíteni, hűtőben tárolni.
    Ahány adagot szeretnénk kiosztani, annyi szebb salátalevelet megmosunk, majd azokra halmozzuk a krumplisalátát. Hagymakarikákkal díszítjük, és így tálaljuk.


SZILVÁS-MAJONÉZES CÉKLASALÁTA>>> 




HOZZÁVALÓK
















  • Hozzávalók:
  • 70 dkg ecetes-cukros céklasaláta
  • 4-5 szem kemény szilva
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl majonéz
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • kevés őrölt fehérbors

ELKÉSZÍTÉS

    Elkészítés: A céklát lecsöpögtetjük, hosszúkás, vékony szeletekre vágjuk, ugyanúgy a szilvát is.
    A majonézt összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fehérborsot, a sót és a cukrot, majd újra összekeverjük.
    Belerakjuk a céklát és a szilvát, jól megforgatjuk, azután a hűtőszekrényben körülbelül 2-3 órán át érleljük, hűtjük.






MAJONÉZES-VIRSLIS KRUMPLISALÁTA >>> 


HOZZÁVALÓK
















  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg saláta burgonya
  • 10 szál füstli virsli
  • 30 dkg majonéz
  • 4 evőkanál joghurt
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 2 fej lilahagyma
  • frissen őrölt fehérbors
  • só ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS

    Elkészítés: A krumplit alaposan megmosom, és héjával együtt egy fazék sós vízben megfőzöm. Ha puhára főtt, leveszem a tűzhelyről, hideg vízzel lehűtöm, megpucolom, kb. fél centi vastag karikára vágom, majd megsózom.
    Egy tálban összekeverem a majonézt, a joghurtot, a mustárt, ízlés szerint sózom, borsozom, hozzáadom a karikára vágott lilahagymát és a lehűtött burgonyát.
    A visrslit fél centis karikára vágom, és egy grillserpenyőben szép pirosra sütöm, majd ha kihűlt, ezt is a majonézes-hagymás burgonyához adom. Alaposan összekeverem, és legalább fél napra a hűtőszekrénybe teszem.
    Aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalom. Jó étvágyat!




KARÁCSONYI MENÜSOROK, TÖLTÖTT KÁPOSZTA ÉS ZSERBÓ RECEPTEK, ÉS MINDEN, AMI AZ ÜNNEPI ASZTALRA KERÜLHET >>> 




A német professzor 60 éve felfedezte a rák gyógymódját. Azóta titkolják!



A gyógyítás során olyan összetevőket használt, amelyeknek nincs káros mellékhatása és nem mérgezőek.
A német professzor asszony, Johanna Budwig, 1951-ben felfedezte a rák gyógymódját. A tudóst 6 alkalommal jelölték Nobel-díjra, és 2 doktorátust szerzett, egyiket orvostanból a másikat gyógyszerészetből. Egész életét a rákos betegek gyógyításának szentelte, és sikeres gyógyításainak híre messze eljutott. A gyógyítás során nem mérgező összetevőket használt, amelyeknek nincs káros mellékhatása.Azonban a felfedezése nem volt nyereséges a gyógyszergyártók számára, ezért  a gyógymódot titokban tartották.
A rákra adok választ, de az amerikai orvosok nem fognak meghallani. Eljönnek, megfigyelik a módszereimet, és elismernek. Aztán különleges üzletet akarnak kötni, hogy megvegyék a hallgatásomat, és sok pénzt keressenek. Nem adom el a gyógymódot, ezért minden országban nem kívánt ember vagyok “- mondta Dr. Budwig.
A rákgyógyászat alapja a hazugság!
Nem szabadna meglepődnünk, hogy a gyógyszeripar ezeket a felfedezéseket ismeri és szemmel tartja, mert ha egy rák gyógymódot találnak fel, olyan anyagok segítségével, ami mindannyiunk számára elérhető, akkor hogyan tudnának meggazdagodni? Ez a legjövedelmezőbb betegség az emberiség történetében, és minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy így is maradhasson.
Mindannyian ki vagyunk téve a túlzott mértékű mérgeknek, a sugárzásnak és az elsavasodásnak (a mérgek, gyógyszerek és a rossz táplálkozás miatt), és ez a szemtháromság élteti a rákot. A rákos sejtek ilyen környezetben fejlődnek a legjobban. Amikor ez az állapot eléri a végső stádiumot, testünk savas lesz, és a vér oxigén felvételének és szállításának képessége jelentősen csökken. Egészséges ember vérének oxigénszintje 98 és 100 között van, míg a rákos betegeknél megdöbbentő 60.
Az oxigén hiánya a rákos páciens vérében olyan hulladékokkal kerül helyettesítésre, mint a szén-dioxid. Ez oxigénhiányhoz és a tumorok kialakulásához valamint a sejtek mutációjához vezet. A sejtek azért mutálódnak, hogy ilyen körülmények közt mégis energiát nyerjenek a cukor feldolgozásának folyamatához. Ez a biokémiai szempontból “tiszta” folyamat, és a fermentációs hulladéktermékek, amelyek felszaporodnak a szövetekben, még nagyobb toxicitást okoznak. Ez még inkább savassághoz és a sejtek oxigénhiányához vezet. Mindez elkerülhetetlenül okozza a rákos sejtek elszaporodását. Ezek az állítások nem kitalációk, hanem valódi tudományos meggyőződésen alapulnak, és a Nobel-díjas 1932-ben, Dr. Otto Warburg bizonyította be.
A rák elleni küzdelem legfontosabb eszköze az oxigén, és Dr. Budwig követi ezt az elvet. Az ő protokollja magában foglalja az oxigénellátás növelését és a test pH-szintjének lúgos állapotba állítását, és sokkal eredményesebb, mint bármely más kezelés. Miután sikerült lúgos környezetet teremteni a szervezetünkben, vérünket oxigénnel pumpáljuk, ami a mutált ráksejtek kiéheztetéséhez és halálához vezet.A Budwig protokoll a lenmagolaj és a túró keverékének használatán alapul. Azt is felismerte, hogy az úgynevezett “egészséges” diéták, a zsíroktól megfosztva, többet ártanak, mint használnak, Megszüntette az egészségtelen zsírokat és ételeket, amelyek csökkentik az oxigén szintjét, és az egészséges, gyógyító élelmiszerekre koncentrált. Kiemeli a napfény hatásának fontosságát, mivel ez a D3 természetes forrása – és megfelelő mennyiségben rákellenes vitamin.
A Budwig-féle rákellenes gyógymód
Dr. Budwig gyógymódja két szakaszból áll.
Az első szakasz természetes folyamat, ahol a túróban lévő szulfhidrilcsoportok és a lenmagolajban lévő telítetlen zsírsavakhoz kötődnek egymáshoz. Dr. Budwig úgy találta, hogy a szervezet a lenmagolajból a pontos mennyiségű Omega-3-t szintetizálja, amire a szervezetnek szüksége van. “Ezeknek a zsírsavaknak a hiányában a légzőszervek nem képesek működni, és a személy megfullad, még akkor is, ha oxigénben gazdag levegőt kap. Ezeknek a telítetlen zsírsavaknak a hiánya számos fontos funkciót hátráltat. Először is csökkenti a rendelkezésre álló oxigén felvételét. Nem tudunk túlélni levegő és élelmiszer nélkül; És ezek nélkül a zsírsavak nélkül sem tudunk túlélni. ” Az általa tervezett gyógymódot általában szájon át fogyasztották, de végstádiumú esetekben Dr. Budwig a lenmagolajat eném formában adagolta.
A Budwig-módszer második szakasza egy speciálisan tervezett étrend körül forog, amelyet legalább 6 hónapig kell követni.
Keverjünk össze 1 evőkanál lenolajat és 2 evőkanál szerves, alacsony zsírtartalmú túrót 50 kg testsúlyonként. A dózist azonban az egyedi tünetek és a betegség súlyossága szerint kell beállítani.
Egy percig keverd a lenmagolajat és a túrót egy merülő keverővel, ne próbálkozzon manuálisan. Csak egy keverőgép adhatja meg a szükséges konzisztenciát. Ezután egy csésze kávéhéjba néhány evőkanál barna vagy aranyfehér magot kell darálni egy percig, hogy egy levegős, port kapjunk. Öntsük a keveréket egy tálba, és adjunk hozzá olaj- és túró keveréket. Mindent össze kell keverni egy fakanállal (nem fém), amíg össze nem keveredik teljesen. Ebből együnk naponta egyszer!
Fontos! A frissen őrölt lenmagot 15 percen belül el kell fogyasztani;
A táplálkozás és további tippek
  • Mindenképp gondoskodj az elegendő mennyiségű napsütésről.
  • Csak tisztított vizet igyál a kúra alatt;
  • Iktasd ki a húst, a cukrot és az állati zsírt a táplálkozásodból;
  • Távolíts el minden előre elkészített ételt az étrendedből;
  • Csak friss és bio gyümölcsöket és zöldségeket fogyassz;






Reggel hat óta sorban álltak az emberek a délelőtti ételosztásra







ADMIN2 PERC AGO0  0


Az Ételt az Életért Alapítvány idén is ételosztást szervezett december 24-ére. Habár a karszalagokat csak fél 9-től kezdik el kiosztani, már reggel 6 óra körül hosszú sor állt a Blaha Lujza téren.
Egy friss statisztika szerint a magyar lakosság 32 százalékát sújtja anyagi és szociális nélkülözés.


via 24.hu






Egyél minél több csípős paprikát!



Ritkítja a vért, serkenti a vérkeringést, felmelegíti, energiával tölti fel a szervezetet, a hangulatra is jó hatással van. Megelőzi a szív- és koszorúér megbetegedéseket. A népi orvoslásban a csípős paprikát a rossz emésztés, gyomor- és bélpanaszok esetén is ajánlott. Felgyorsítja az anyagcserét és baktérium ölő hatása is van.
Tévhit, hogy árt a gyomornak és gyomorfekélyt okoz. Nagy mennyiségben ugyan ingerelheti az emésztőrendszert, de eközben a gyomrot olyan váladék elválasztására készteti, amely a gyomornyálkahártyának védelmet nyújt az izgató anyagok (pl. savak, aszpirin, alkohol) ellen.

Enyhe vízhajtó, így húgysavkiválasztást fokozó hatása szintén ismeretes, mely szintén nem közömbös szempont a reumás megbetegedések esetében, mivel a húgysavlerakódás fontos tényező kialakulásukban.

Megfázáskor is gyakran ajánlják a betegeknek az erős paprikát. Enyhíti a torokgyulladást, és az orrduguláson is segít, mert felhígítja az orrmelléküregben megtapadt nyákot. Fertőtlenítő hatását is gyakran emlegetik.

Biztosan tapasztaltad már, hogy valahányszor csípős paprikát eszel, folyni kezd az orrod. A kapszaicin ugyanis fokozza az orrnyálkahártya működését, amivel segíthet a krónikus arcüreggyulladásban szenvedőkön. Ha valamilyen emésztőrendszeri vagy légúti fertőzés kínoz, érdemes adnod egy esélyt a csípős paprikának. A kórokozók jelentős része ugyanis nem bírja a kapszaicint, ami erős aromájának köszönhetően természetes fertőtlenítőszerként működik.
Cukorbetegek számára különösen ajánlott a fogyasztása, mivel ők fogékonyabbak az ilyen betegségek elkapására. Amennyiben valamilyen emésztőrendszeri fekélyes megbetegedésben szenvedsz, esetleg érzékeny az epéd, mindenképpen kérdezd ki orvosod véleményét!




SZENZÁCIÓS FELFEDEZÉS: feltárták Jézus sírját!



A SÍRBOLT DÖBBENETES TITKOT REJTETT...
Nem hittek a szemüknek a kutatók Jeruzsálemben, amikor Jézus sírjának feltárása után meglátták az ott lévő szarkofág kincseit.
500 év után most először nyitották fel Jézus Krisztus végső nyughelyét a jeruzsálemi óvárosában. Eredetileg felújítási munkálatokat végeztek volna a síremlék külső burkolatán, amikor egy eddig ismeretlen szarkofágra bukkantak.Aztán amit a sír feltárása után megpillantottak, attól leesett az álluk!
Egy márványtáblát emeltek ki, amin állítólag Jézus feküdt a feltámadása napjáig, és amibe egy kereszt volt vésve. Fredrik Hiebert, a kutatás egyik vezetője egy interjújában elmondta: „Még mindig remeg a térdem. Erre aztán nem számítottunk! Persze még nem jelenthetjük ki teljes bizonyossággal, hogy valóban Krisztus márványtábláját találtuk meg, de jó esély van rá.”
A leletet később egy görög egyetemi docens is megvizsgálta, aki szerint Krisztus sírja lesz az a szent szikla, amit már évszázadok óta keresnek, de eddig még senki sem vette észre.A sírboltot a szenzációs felfedezés után lezárták, és valószínűleg zárva is marad…


























Rántotthús, aminek a panírjához nem kell liszt, tojás, zsemlemorzsa





Nem viszel be felesleges kalóriákat, és így is nagyon finom!


Csak a paníron kell változtatnunk, és már kész is az egészséges rántott hús! Erről akkor sem kell lemondanod, ha diétázol. Panírozhatunk ezzel a módszerrel akár szárnyat, combot, stb. 
Hozzávalók 4 személyre:
- só , bors , 2 gerezd fokhagyma , 1 kg csirkemell
- 1 doboz natúr joghurt , 15 dkg zabpehely ,


10 dkg sajt
Az egész megvan kb. egy 45 perc alatt. 


Miután megmostuk a csirkemellet, vágjuk fel szeletekre. Keverjük bele a joghurtba a sót és a borsot, és nyomjunk bele fokhagymát. Következő lépésként a zabpelyhet le kell darálni. A húst forgassuk a joghurtos keverékbe, de nem baj, ha hagyjuk benne állni egy kis ideig, mert csak pácolódik, és omlósabb, finomabb lesz. Mielőtt elkezdjük sütni, a zabpelyhet keverjük össze a reszelt sajttal, és forgassuk bele a hússzeleteket.
Ha megvan minden, akkor tegyük a húst egy sütőpapíros tepsibe. Előmelegített sütőben 180 - 200 fokon süssük kb. 20-25 percig. 
Forrás






Az agyhalott nőt lekapcsolták a kórházban a gépekről!



NAGYVILÁG

 2017. 12. 26.

Aztán a férje ezt súgta a fülébe, és a nő válaszolt...
Az orvostudomány elképesztő fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évtizedben. A doktorok a különböző műszeres vizsgálatoknak köszönhetően soha nem látott gyorsasággal tudnak pontos diagnózist adni, és a megfelelő kezelési módszer is kéznél van, hogy a beteg mielőbb a gyógyulás útjára lépjen. Ám még ma is vannak olyan esetek, amelyek ellentmondanak a logikának, amikor bebizonyosodik, az orvosok a XXI. században sem tévedhetetlenek.
Egy amerikai nő, Lyndee Brown összeesett az arizónai otthonában. Amikor a fia rátalált az eszméletlenül fekvő édesanyjára, azonnal hívta a mentőket. Azok hamar kiérkeztek, de mire a kórházba értek, a 45 éves nő már teljes kómában volt.
A kétségbeesett hozzátartozói és az orvosok 12 napon keresztül várták, hogy valami javulás történjen az asszony állapotában, hátha reagál valamire. Számtalan vizsgálatot elvégeztek rajta, de mind csak azt bizonyította, Lyndee már agyhalott. Ennek ellenére ő mindennek tudatában volt, ami körülötte történik. - Emlékszem, az orvos kinyitotta a szemem, belevilágított, és azt mondta a családomnak, hogy a pupilla nem reagál. Próbáltam megmozdulni vagy megszólalni, de képtelen voltam rá. - mesélte később.
Az orvosok tanácsára a család nagy szomorúsággal úgy határozott, hogy lekapcsolják Lyndee-t a gépekről. Szerettei egyenként odamentek a kórházi ágyhoz, hogy végső búcsút vegyenek tőle. Utoljára pedig a férje ment oda hozzá, akiben még pislákolt a remény, és azt suttogta többször egymás után a felesége fülébe:
'Harcolnod kell, mert szükségem van rád.'
Lyndee meghallotta a szavait, és minden erejét összeszedve megpróbált megszólalni.
 És akkor egyszer csak felkiáltott: 'Harcolok!'
Az egész család, a férje, fia és lánya is megdöbbenve és hitetlenkedve álltak. Sosem fogják elfeledni azt a csodás pillanatot, mert bár a műszerek szerint semmi esély sem volt rá, Lyndee mégis felébredt a kómából.
Attól, hogy eszméletlen vagy, még mindent hallasz. Tehát ha valaha olyan helyzetbe jutsz, hogy kómába kerül az, akit szeretsz, beszélj hozzá, és ne add fel!
Soha nem szabad feladni a küzdelmet és a reményt, mert van amikor egy kis reménysugár kell csak ahhoz, hogy valakit visszahozz az életbe
 - tanácsolja Lyndee.


A Szögi csa­lád­ olasz­lisz­kai tra­gé­diája máig is tart!


Nehéz szavakat találni 11 év után az eseményekre...
Az olaszliszkai tragédia az egész országot megrázta: 2006 októberében a szabályosan közlekedő Szögi Lajos autója előtt átszaladt, majd az árokparton elesett egy 11 éves kislány. Amikor Szögi megállt, hogy megnézze, nem esett-e baja, a gyerek rokonai, ismerősei rátámadtak. A pedagógust két kislánya szeme láttára agyonverték.
A jogerős ítélet 2009-ben született meg, ­2010-ben pedig a kártérítésről is döntött a bíróság.
A tanárt Olaszliszka határában verték agyon!
Először az autónak rontottak neki, majd kirángatták a férfit a kocsiból, és két kislánya szeme láttára kivégezték.
Hiába kapták meg papíron a sok pénzt, semmi se jutott belőle nekik – kezdte a család jogi képviselője. – Pedig nagy szükség lett volna a pénzre: Lajos özvegye óvónő, a szülei kisnyugdíjasok voltak, a legnagyobb lány már akkor egyetemre járt, a középső később orvosnak tanult, a legkisebb most középiskolás.
A kártérítés elmaradásának oka egyszerű: amikor a büntetőperekben zárolják az elkövetők vagyonát, abból először a nyomozás és a bírósági per költségeit térítik meg az államnak, és csak ezután következhetnek az áldozatok. Az olaszliszkai elkövetők gyakorlatilag vagyontalanok: ha végeznek is munkát a fogva tartásuk alatt, abból semmi nem jut a sértetteknek.
A gyilkosok közül ketten már szabadultak, ketten pedig – ha kedvezményt kapnak – hamarosan kikerülhetnek a rácsok mögül.
A Szögi családot évek óta egy általam létrehozott alapítvány támogatja hónapról hónapra. Annak idején nagyon aggódtam ­miattuk, hogy fogják feldolgozni a borzalmakat. Ez a mai napig nem sikerült nekik, ez a tragédia feldolgozhatatlan – folytatta az ügyvéd. – Lajos két kisebb lánya volt akkor a kocsiban. A legkisebbnek semmilyen konkrét emléke nincs az apja bántalmazásáról.
A középső lány már gimnazista volt, őt ki is hallgatták a rendőrök. Emlékszem, még a sokat látott nyomozók is megkönnyezték a vallomását. Az édesapja szíve állt meg a bántalmazás során, és ő most orvosként szíveket gyógyít. Szerintem ez is a trauma feldolgozásának egy módja.
Marian Cozma (†26) apja is hiába vár
Szögiék esetéhez kísértetie­sen hasonlít a Cozma-ügy: ott 200 millió forintot ítéltek meg a meggyilkolt kézilabdázó apjának, aki Bukarestben szegénységben tengeti a napjait. Ő sem kapott egy fillért sem.


Az ilyen roma családokat összefogni felpakolni egy repülőre , és irány afrika 5 Kg csomag , és valahol a sivatagban eltengethetnék életük hátralevő részét !!!!Vagy ha ez nem tetszik nekik irány a sarkvidék , de csak oda fuvarral !!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése